TOP 5 MITURI DESPRE PROCESUL DE RECRUTARE

O reprezentare vizuala a unui tweet postat de catre Youniversis.

În ceea ce privește piața de muncă, atât procesul de angajare a candidaților potriviți cât și procesul individual de căutare a job-ului potrivit, din punct de vedere emoțional cât și financiar reprezintă cele mai importante proceduri din acest domeniu.

Profesioniștii în acest domeniu sunt specialiștii de recrutare, care colaborează cu sute de companii pentru a găsi candidatul perfect pentru postul perfect, astfel încât satisfăcând și angajatul și angajatorul.

Însă, majoritatea oamenilor dornici de a își găsi un job se sperie când vine vorba de partea de recrutare. Această frică este resimțită și de către angajator, care gândesc că nu vor găsi niciodată omul potrivit pentru pozițiile pe care le oferă. Acest articol conține șase mituri des întâlnite în procesul de recrutare și care este adevărul din spatele acestora:

1. Recrutarea este plină de oameni agresivi

Poate auzi adesea povești înspăimântătoare de la interviuri, ce constă în agenți de recrutare agresivi, nervoși, sau care cer prea multe. Însă, acest lucru este fals.

Procesul de recrutare constă în crearea legăturii dintre angajat și angajator. Pentru interesele amândurora, această legătură trebuie făcută cât mai bine, bazată pe respect reciproc și pe înțelegerea nevoilor fiecăruia.

Dacă ați participat la un interviu iar recrutorul s-a comportat cu dvs. cu lipsă de respect, v-a jignit, sau v-a făcut să vă simțiți inconfortabil, trebuie să acceptați faptul că poate nu era job-ul potrivit, poate recrutorul a greșit sau poate caută alt tip de personalitate pentru a-și crea echipa. Niciun angajator nu își dorește să sperie un posibil candidat care poate ajuta compania să prospere.

2. Există candidații „perfecți”

Noțiunea de „perfect” este una imaginară. Nu există angajatul perfect în nici un domeniu, pentru nici un angajator sau companie. Există în schimb o echipă de oameni productivi, eficienți, și cu mentalități puternice.

O astfel de echipă se realizează prin găsirea oamenilor cu o inteligență emoțională ridicată și abilități competente. Chiar dacă ar exista candidatul perfect, acesta nu va putea da mai mult randament ca o asemenea echipă.

3. Cel mai talentat candidat va câștiga postul

Atributele unui potențial candidat sunt personalitatea, abilitățile acestuia și experiența. Candidatul care va obține postul este acela care reușește să echilibreze aceste trei elemente.

Când ne gândim la o persoană talentată, ne referim la abilitățile sale, însă acest lucru reprezintă doar o treime din criteriile necesare. O inteligență emoțională ridicată și experiența dobândită în timp vor depăși mereu talentul.

4. Este mai bine să cauți singur un job decât să apelezi la o agenție de recrutare.

Acest mit se bazează pe faptul că o persoană ar putea crede că nu are nevoie să apeleze la o agenție de recrutare, deoarece el cunoaște cel mai bine ce își dorește în ceea ce privește cariera sa. Acest lucru este oarecum adevărat, doar alegerea job-ului potrivit este o etapă foarte importantă din viața individului, motiv pentru care trebuie să ne folosim de fiecare mijloc care există înspre facilitarea și perfecționarea acestui proces.

Aici intervin agențiile de recrutare, ce colaborează cu sute de companii și creează mii de legături între angajați și angajatori. O agenție de recrutare bună se axează întotdeauna pe relația dintre clienți, așadar, comunicarea este esențială în înțelegerea nevoilor.

5. Toți recrutorii sunt motivați de bani

Deși recrutarea vizează unul dintre cele mai mari câștiguri dintre toate rolurile de vânzări, un recrutor de succes este fix acela care nu se axează pe câți bani câștigă, ci la relația pe care o are atât cu angajatorul cât și cu angajații și la rezultatele pe care le oferă această colaborare.

De aceea, oferim cât mai multe beneficii atât pentru angajat cât și pentru angajator, ca această relație să fie cât mai bună și ca să nu existe client nesatisfăcut.

În concluzie

Există multe mituri despre procesul de recrutare datorită oamenilor cu experiențe cu recrutori lipsiți de profesionalism sau de presupuneri făcute de oameni care nu au fost niciodată la un interviu.

Misiunea noastră este crearea unui mediu prietenos între angajat și angajatori, un lucru absolut esențial în dezvoltarea profesională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *